donderdag 9 juni 2016

Gezond eten


De laatste tijd ben ik in verband met een dieet heel anders gaan eten. Glutenvrij, zo weinig mogelijk suiker en vet, veel groenten en fruit. Omdat veel mensen daar mee bezig zijn of benieuwd zijn naar wat je dan wel kunt eten, hier een aantal dingen die ik eet en die ik je zeker aan kan raden!

Gezond, lekker en voedzaam tussendoortje! Bananenbrood met veel noten. Dit bak je heel makkelijk zelf en je hebt er een hele week plezier van! Suikervrij, glutenvrij, maar wel erg lekker!

Een lekkere lunch-salade van ijsbergsla, tomaatjes, feta-kaas, verse basilicumblaadjes en daar overheen wat peper en zout, olijfolie en balsamico-azijn

Kokosolie! Om in te bakken, frituren, of in plaats van roomboter in allerlei recepten! 

Lunch met karnemelk, verse jus-d'orange, rijstwafel met kaas en heerlijke gemengde salade met walnoten en tomaten. 

Een pizza met een zelfgemaakte glutenvrije pizzabodem van bloemkool! Huh? Ja! En het was erg lekker! 

Het voordeel van dit 'gezonde' eten, is dat het ├ęcht voedt! Je hebt daarna heel lang geen trek meer!

Ik ben benieuwd of ik je heb kunnen motiveren om ook eens wat anders te eten dan je gewone boterhammen-lunch. Eetsmakelijk alvast!1 opmerking:

  1. Superleuk om te zien wat je allemaal zonder gluten en suiker maakt. Ik probeer er wel een beetje op te letten dat ik niet teveel suiker binnenkrijg en goed groente en fruit te eten. Dat bananenbrood lijkt mij errug lekker en ik ben ook benieuwd naar de pizzabodem van bloemkool.
    En ik ben ook heel benieuwd naar al die lieve kikkertjes. Ik zag vandaag ook een beterschapschallenge bij MD.

    Fijne week!!!
    Groeten van Femminde

    BeantwoordenVerwijderen